26 november 2015 - muntan är gjord

Jag sitter på pendeln påväg till Motala nu efter att ha varit i skolan och gjort muntan. Det kändes helt okej, men resultatet får jag inte förens om 10-12 arbetsdagar. Så nu hinner jag få lite ledigt innan jag ska ta mig an en jobbhelg. Kommer faktiskt jobba 3 helger i rad nu, plus en vardag samt en vardag på en förskola. Så tempot kommer öka lite, bara att hålla sig i och köra på. 

Nu ska jag hemåt och bädda ner mig i soffan. Vila några timmar och få bort de sista bacillerna från kroppen. Det lutar ev mot bio ikväll, lagom intensiv aktivitet för min del. Skulle vara kul att fira med något litet iallafall. :)

Hoppas ni får en kanonbra torsdagskväll! 

Hem till soffan och bara ta det lugnt! Mhm<3

25 november 2015 - Längre uppdate?

Hej på er!
Long time, no see.
Vad händer egentligen i mitt liv?
Vi kan ju konstatera att jag helt och hållet har tappat suget för bloggen iallafall. Ändå känner jag att det är något som jag vill ha kvar, för att kolla tillbaka på titt som tätt. Se gamla inlägg som jag skäms över, eller faktiskt är stolt över.. Den huvudsakliga vikten ligger nog på punkt ett måste jag säga.. ;)

I september månad (eller var det sent i augusti?) började jag studera till lärare för årskurs F-3. Detta innebär att jag om 4 år kommer (förhoppningsvis) vara examinerad lärare och få undervisa förskoleklass, 1, 2 och 3:an. Jag trivs verkligen otroligt bra. Första 2 veckorna delades vi in i såkallade "nollegrupper", varav jag hamnade ibland de Flummiga filosoferna, och jag kunde inte bett om ett bättre gäng. Därefter delades vi också in i olika klasser, varav jag hamnade i grupp C med ett annat härligt gäng. Men känslorna och tryggheten jag byggde med många från nollegruppen är helt klart det bästa.
 
Nu har jag klarat 2 kurser, och imorgon har jag munta på den 3:dje kursen som jag 12 dagar senare kommer få reda på om jag klarade. Vi kommer ha en kurs till tillsammans med den nuvarande klassen, och sedan ska vi byta grupper igen - vilket gör mig lite ängslig. Men det kommer säkert bli kanonbra. De kurserna vi läser nu kallas för UK kurser, och är kort och gott lite bredare kurser som inte riktar in sig på något ämne. Efter sista UK kursen kommer vi där emot börja läsa lite ämnen, vilket det första verkar bli SO.
 
Jag känner helt klart att jag behöver komma igång med skrivandet igen. Att skriva på bloggen på detta sätt är bättre träning än vad man kan tro, så jag ska försöka att göra något längre inlägg då & då.
 
Utöver detta med skolan - som jag trivs KANON bra med, så har jag varit sjuk fram och tillbaka säkertligen 10 gånger de senaste halvåret. Under första tiden var det troligen stressrelaterat, vilket fick min mens att utebli från januari tills oktober månad, dock så verkar den vara borta nu igen så vi får se hur det blir med detta.. Varit hos läkaren på undersökningar osv, men inga synliga cystor och inga vettiga slutsatser kom vi fram till förutom att jag fick ett par tabletter. Men åter till den sjuka delen - så vet jag inte om det nu är mitt immunförsvar som har gått och lagt sig eller något annat som krånglar i min kropp. Så det återstår och se om vi ska gräva djupare i det för att hitta någon orsak.
 
Träningen rullar på bra mellan perioderna där jag är frisk. Jag har gått upp väldigt mycket i vikt, mestadels i muskler och detta trivs jag kanonbra med. Dock vill jag bli frisk och få längre träningsperioder så jag hinner utvecklas mer. Tålamod, tålamod!

Jag jobbar oftast varannan helg för att få ihop pengarna varje månad, samt så tar jag studiebidraget som kan fås genom CSN. Utöver detta försöker jag så gott jag kan hålla igång min häst, umgås med mina vänner och utvecklas som person. Det har varit ett par intensiva månader men jag kämpar på. Tror detta kommer bli kanonbra! Så nu lägger jag här ett litet löfte på en förbättring vad gäller uppdateringen, så önskar jag er en riktigt mysig onsdagskväll. Håll era tummar för att jag klarar muntan imorgon. Puss & Kram!