Grönkålschips

Ett tips på något gott snacks att käka när man vill försöka hålla kosten i skick, är grönkålschips. Det låter inte speciellt gott och ser dessutom ganska o nice ut. Men det är faktiskt riktigt gott. Bladen blir riktigt perfekt spröda, och grönkålens smak tar inte över. Dessutom är grönkål relativt billigt och man får mycket för pengarna. Så nu till receptet! 


Sätt ugnen på ca 120 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Sedan behöver du: 

~ Grönkål 
~ Olja 
~ Kryddor

Riv grönkålen i lagom stora bitar, men se till att inte ha med stjälken. Blanda sedan i olja, börja hellre med att ta för lite, för det behövs nämligen inte mycket alls. Massera sedan in oljan i grönkålen så att de är täckta. Välj ut valfria kryddor, jag tog salt, salladskrydda, vitlökskrydda och chilikrydda. Men det är bara att testa sig fram med det du själv tycker är gott. Massera in kryddorna i de oljtäckta grönkålsbladen och stoppa in i ugnen i ca 1 h och chipsen är därefter klara!