Ett löfte - ett mål

Något jag lägger väldigt mycket tid att tänka på, är min kropp. Ofta har det varit med en negativ ton. Men mitt enda nyårslöfte det här året, det var att aldrig mer klaga på hur min kropp ser ut. Det är något jag jobbar på varje dag, att vara nöjd över den otroligt starka kropp jag fått. En kropp som har gått igenom svältperioder, en kropp som alltid burit mig, även om jag behandlat den som skit. Jag är så otroligt tacksam över det. Jag vet att det är många andra där ute som går igenom samma saker, de är vanligare än man kan tro. 


Ett klassiskt kroppsideal är verkligen långt ifrån allt här i livet. Det är sååå långt ifrån att ens va viktigt, men endå läggs det så mycket tid på just det. Min kropp kan ena veckan väga 69 och andra veckan väga 63, min mage kan ena veckan vara 10 cm större än nästa vecka. Det kan bero på allt från mens, till den mat jag äter, till hur hur mycket vätska jag dricker. Men det är ärligt talat SKIT SAMMA. Så länge jag mår bra, min kropp mår bra och att jag är frisk både fysiskt och psykiskt.

Jag tänker varje dag på mitt löfte, och förstår innebörden av hur viktigt det är att ändra mitt tankesätt. Det händer inte på en natt, det är en livsstil och ett tänk man jobbar fram. Men jag är på god väg. Jobbigast blir när jag ser bilder på insta eller människor runt omkring mig som jag jämför mig med. Men någonstans börjar jag förstå hur oviktigt det faktiskt är. Sålänge jag mår jag bra. 

Snälla, ta hand om varandra och framförallt er själva. Det finns så mycket viktigare saker att lägga fokus på än dumma kroppsideal. Känn efter istället, hur mår Du? Vad får dig att må bra ?

Pussar och kramar. ❤
All kärlek till er!