Tänk om, gör om, gör rätt.

En kort reflektion från min sida... En dag som denna, när det i solen är strax närmare 20 grader varmt. Jag som tjej väljer att bära ett par luftiga sköna shorts som slutar på låren. Som tjej får jag då mötas av andra som viskar "Oh men så korta byxor, gud va kallt", eller blickar som säger "det är inte sommar än, ta på dig kläder flicka lilla". 


Samtidigt kommer en yngre kille med shorts som slutar strax ovanför knäna. Och dessutom min pojkvän som jag går med mig, som också bär shorts, han får inga blickar eller dömande ord. Varför är det såhär ? 

Jag vill tro att många människor gärna dömer tjejer hit och dit. Inte bara att killar dömmer,  utan tjejer och killar. Som tjej har man för mycket smink, för urringad tröja, för tighta kläder, för korta shorts, för slampiga skor osv, listan kan göras lång. "Hon gjorde si, och hon gjorde så", "hon låg med han, eller hon skrev sådär". 

Men ärligt talat, vem fan bryr sig ? På vilket sätt rör den informationen dig ? På vilket sätt har de blivit ditt ansvar att döma någon annan människa än dig själv? 

Försök att ta all denhär energin till att lyfta varandra istället. Säg något snällt, ge en komplimang, eller peppa någon. Hur tidigt lärde vi oss inte att " har du ingenting trevligt att säga, behöver du inte säga någonting alls". Det får barn höra dagligen, men i själva verket är de vuxna människor som bör få sig den tankeställaren. 

Jag har själv hamnat i träsket där man slänger lite skit här och var, men det är inte så jag vill vara. 
Tänk om, gör om, gör rätt.